Puslapis 12 iš 13
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.09 13:50
Rodnega
Man tas pats kaip į mėnulį . O ir kaip sužinoti, kad jis patikimas ? Nebent vežti kiaušinius į laboratoriją, kad patikrintu
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.09 13:53
viliuss
Atvažiuok, duosiu patikimų
tikrai be chemijos. O lukštus sudžiovinus galima ilgai naudot. Tad užteks vieną kartą nusipirkt.
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.09 14:16
Rodnega
Tai tikiu, tik kad kiaušiniai auksiniai išeis jei jų iš iš Kauno į Kupiškį važiuoti
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 09:48
Plunksna
Taaaip, kiek žmonių, tiek nuomonių... Kažin, o kaip ištikrųjų - Ca keičiasi termiškai apdorojus lukštus ar ne
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 11:18
cezis
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 11:38
Rodnega
Virtų kaulų negalima nes jie aštriai skila o žali tokio pavojaus nekelia . Su lukštu yra kitaip
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 13:05
sailor
Rodnega teisi dėl kaulų, jie bjauriai skyla, bet ne dėl kalcio, o dėl baltymų pakitimų.
Duodant termiškai neapdorotą kiaušinio lukštą atsiranda salmoneliozės pavojus. Kiaušinio lukšte apie 95 procentus sudaro kalcio karbonatas, kitus 5 sudaro kalcio fosfatas, magnio karbonatas ir šiek tiek baltymų.
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 13:33
Rodnega
Realiai, jei abejojama dėl kiaušinio kilmės, geriau jau ieškoti kažkokį analogą veterinarijos vaistinėje
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 14:21
cezis
Re: Kanarėlių veisimas
Parašytas:
2013.04.10 15:55
sailor
Tai kad kiaušinių lukštuose baltymų beveik nėra, ten kalcio junginiai daugiausiai, ir lukštai duodami ne kaip maisto medžiaga, o kaip kalcio šaltinis. Duodant termiškai neapdorotus lukštus, rizikuojama paukščius užkrėsti salmonelioze.